Aisea e taua ai le iloa o ata?

E tusa ma le 80% o mea i luga o le upega tafaʻilagi e vaʻaia. O le a mafai lava ona e amata su'esu'e pe aisea e mafai ai e le fa'ailogaina o ata ona fa'amauina lona tulaga o le pule o le laulau vaila'au. E tusa lava pe o tagata poʻo faʻalapotopotoga, o le faʻalauiloaina o ata o le AI ua mafai ai ona faʻamaonia le vaʻaia i luga o le initaneti ma se mea le taua. O iina e tusa ma le 657 piliona ata na faʻapipiʻiina i tausaga taʻitasi ma le faʻaeteete, ma le vaega tele e faʻaalia i luga o le initaneti. O se vaega lelei o na ata o tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻalauteleina mea, tusa lava pe latou te faia faʻafuaseʻi. O mea na gaosia e le tagata fa'atau (UGC) i lona fausaga sili ona atoatoa o se fa'amalosia fa'amalosi malosi mo fa'ailoga ona e maua ai le tulaga sili ona lelei o le alualu i luma.

O lo'o iai masini fa'asalalauga e fa'amata'u ai fa'alapotopotoga pe a iai se fa'aaliga fa'atau e ala i fa'asalalauga i luga ole laiga, peita'i e le tatau ea ona ta'u atu se mea pe a tupu le fa'agasologa o fa'ailoga e aunoa ma se tasi e fa'aigoaina o latou igoa i luga o fa'asalalauga lautele? O le nofoaga lea e faʻaalia ai e le AI ata lona taua. I luga o le avanoa o loʻo tausia lelei e le tekinolosi faʻamaumauga saʻo, e mafai e AI ona iloa se ata e aunoa ma se faʻailoga manino e faʻasino i ai. O taunu'uga e taua mo fa'ailoga e siaki ma mulimulita'i a latou fa'asalalauga fa'aagafesootai.

E fa'afefea ona fa'aogaina ata?

E pei ona tatou iloa e mafai e AI ona va'ava'ai i luga ole laiga fa'asalalau i luga ole laiga e su'e ata ma fa'atusatusa i fa'aputuga fa'amatalaga lautele. O le taimi lena e filifili ai ata talafeagai e fetaui i se fua faatatau e sili atu le vave nai lo le mea e mafai e tagata ona fai. Fa'ailoga e fa'aogaina ata e iloa ai mea e pei o latou lava e ala i fa'asalalauga i luga o le upega tafa'ilagi. O lona uiga o le fa'avasegaina o le fa'ailoga o se fa'ailoga po'o le va'aia o le tulaga fa'alenatura o mea i totonu o tagata fa'asalalau fa'asalalau i luga ole laiga. O le talosagaina o tagata e fagogota e ala i le tele o fa'amaumauga e matua vaivai lava. O le atamai fa'ata'ita'i e le fa'apopoleina ai le fa'aletonu o tagata, ma toe fa'afo'i fa'ai'uga tonu i tulaga e le mafaatusalia. E fa'ailoa mai e le ata fa'ata'ita'i ata mea o lo'o ta'u mai e tagata e uiga i se fa'ailoga e aunoa ma le mana'omia o tusitusiga. Fa'ailoga ua sauni e mulimuli ia latou fa'asalalauga fa'aagafesootai e aunoa ma tagata fa'atau e fa'amoemoe e lolomi le igoa o le fa'alapotopotoga o le a i'u i se tulaga taua. O le avanoa e faʻaogaina ai a latou lava faʻaoga i luga ole laiga faʻapitoa e ala i faʻamatalaga faʻamaonia AI e tele ma ofoina atu le faʻaogaina.

O nisi nei o feau masani o le iloa o ata:-

Mai le amataga e manaʻomia ona tatou filifili pe o iai i faʻamatalaga ata se tala patino, faʻailoga, poʻo se gaioiga. O lenei tofiga e masani lava ona faʻafeiloaʻi ma le loto ma aunoa ma le faʻamalosi e se tagata, ae e leʻi lava le faʻaogaina i le vaʻaiga PC mo le tulaga lautele: tala faʻapitoa i tulaga faʻapitoa. O auala o lo'o iai nei mo le fa'afoeina o lenei mataupu e mafai ona sili ona lelei mo na'o tala manino, mo se fa'ata'ita'iga, mea fa'a-matematika (fa'ata'ita'iga, polyhedral), foliga o tagata, lolomi pe fa'aliliu mataitusi, po'o ta'avale, ma i tulaga manino, e masani ona fa'aalia i mea uma. fa'ata'amilo fa'atusa fa'amalamalama, fa'avae, ma le tu'u o le mea fa'atusa ma le meapueata. O ituaiga eseese o le mataupu o le faʻatagaina o loʻo faʻaalia i le tusitusiga:

• Iloaina o mea faitino

E mafai ona iloa se tasi po'o ni nai mea na mua'i fuafuaina po'o ni a'oa'oga, e masani lava fa'atasi ma latou tulaga 2D i le ata po'o 3D tulaga i le vaaiga.

• Faailoaina

O se mataupu ta'ito'atasi o se tala e va'aia. O faʻataʻitaʻiga o faʻamaoniga faʻamaonia o foliga o se tagata poʻo se faʻailoga tulaga ese, poʻo ID o se taʻavale.

• Su'esu'ega

O faʻamatalaga ata e suʻesuʻeina mo se tulaga faʻapitoa. O fa'ata'ita'iga o le su'eina lea o sela 'ese'ese po'o masini i ata fa'afoma'i po'o le fa'ailoaina o se ta'avale i totonu o se fa'atulagaga tau auala. O su'esu'ega fa'alagolago i fa'atatauga sa'o ma vave o lo'o fa'aogaina i'inei ma i'inei mo le su'eina o itumalo sili atu ona tauagafau o fa'amatalaga ata fa'afiafia lea e mafai fo'i ona fa'amavaeina e ala i le tele o fa'atatauga o lo'o talosagaina e fai ai se fa'aliliuga sa'o.

O nai galuega fa'apitoa e fa'alagolago i le fa'ailoa o lo'o iai, mo se fa'ata'ita'iga,

• Toe fa'aleleia ata fa'avae

O iinei e maua ai ata uma i se faatulagaga tele atu o ata e iai se mea faapitoa. O le mea e mafai ona fuafuaina i se auala e leʻi mafaufauina, mo se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma se ata faʻamoemoe (tuu mai ia te aʻu ata uma e pei o le ata X), poʻo se tulaga maualuga o le tulituliloaina o tulaga e tuʻuina mai e tuʻuina atu i totonu o tusitusiga (tuu mai ia te aʻu ata uma e tele fale, e ave i le taumalulu, ma e leai ni taavale i totonu).

• Iloiloga tu'u

e mana'omia ona tatou fuaina le tulaga po'o le itu o se tala fa'apitoa e fa'atusatusa i le meapueata. O se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga mo lenei ta'iala o le a fesoasoani i se robot e toe fa'aleleia mea mai se laina felauaiga i se tulaga fa'ainisinia.

• Fa'ailoa uiga fa'apitoa

OCR o loʻo faʻavasegaina mataʻitusi i ata o lomitusi poʻo tusilima tusilima, mo le tele o vaega ma le sini faʻaiʻuga o le faʻapipiʻiina o mea o loʻo i totonu o se faʻalapotopotoga sili atu ma faʻamalosia e suia pe faʻatonu le Matagaluega o Computer Science and Engineering, Michigan State University. Ua faia ni fuafuaga e su'e ai mea, e su'e ai po'o fea o latou fa'ailoga e iloa mai i isi, ma fuafua fa'atatau e mafai ona fa'aogaina e se masini e fai ai fa'amatalaga. O talosaga taua e aofia ai le fa'ailoaina o foliga, fa'ailoga e iloagofie ai tamatamai lima, su'esu'ega o ata fa'amaumauga, fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga 3D, auala fa'ata, ma su'esu'ega/su'esu'ega o fa'amatalaga volumetric 3D. O fa'amatalaga su'esu'e fa'asolosolo e aofia ai fa'amaoniga biometric, mata'ituina ma mulimulita'i, HCI e leai ni lima, fa'aali foliga, fa'ailoga vai fa'akomepiuta ma su'esu'ega mamanu o fa'amaumauga i luga ole laiga. Ua leva ona a'oa'oina le au matutua o le potu su'esu'e sa feagai ma le fa'ailoaina o le tusitusi, siaki saini, a'oa'oga va'aia, ma le toe fa'aleleia o ata."

faataitaiga:

E tatau ona tatou vaʻai e manaʻomia ni nai pika o faʻamatalaga e maua ai le filifiliga e iloa ai le autu o se ata, o se vaega na ave e se tagata tomai faapitoa MIT ua maua. O le faʻaaliga e mafai ona faʻaosofia ai le alualu i luma tulaga ese i faʻamaoniga faʻainisinia e iloagofie o ata i luga ole laiga ma, mulimuli ane, tuʻuina atu se nofoaga i PC e vaʻai ai e pei o tagata. O le fa'auigaina o se fa'aaliga fa'apuupuu o le a avea ma se aga'i i luma i le fa'afaigofieina o le su'esu'eina o le faitau piliona o ata i luga ole Initaneti. E pei o le taimi nei, e tasi lava le auala e suʻe ai ata e faʻalagolago i tusitusiga o loʻo tuʻuina atu e tagata taʻitoʻatasi i lima mo ata taʻitasi, ma e tele ata e manaʻomia ia faʻamatalaga. O le a fa'apea fo'i ona tu'uina atu e le ID Polokalama se faiga e faila ai ata e sii mai e tagata mai mea pu'eata fa'akomepiuta i luga o latou PC, e aunoa ma le fa'ata'ita'iina ma fa'aigoa uma i lima. E le gata i lea, mulimuli ane e mafai ona faʻaosofia ai le vaʻaia moni o masini, lea e mafai i se taimi ona faʻatagaina robots e faʻavasega faʻamatalaga e sau mai a latou mea pueata ma faʻavasega le mea oi ai. faia mai i se mea masani, i se faatulagaga tutusa.” Afai o se ata e tasi e fesootaʻi ma se tusitusiga poʻo se ulutala, o le taimi lena o ata eseese e faʻamaopoopoina lona numera numera atonu o le a faʻaalia ai se mea tutusa, (mo se faʻataʻitaʻiga, o se taavale, laau, poʻo se tagata) o le igoa e fesoʻotaʻi ma le ata e tasi e mafai ona avea ma ata. siitia atu i isi. “Faatasi ai ma le tele o ata, e oo lava i fua faatatau tuusao e mafai ona faatino lelei” i le iloaina o ata faapea.

⦁ Faʻailoga Faʻailoga

matou te iloa o lo'o fa'aauau pea ona ta'uta'ua faiga fa'ailoa foliga e fai ma auala e aveese ai fa'amaumauga biometric. O le fa'ailoaina o foliga e iai sona vaega fa'avae ile auivi biometric ma e faatosina mo fa'aoga eseese e aofia ai su'esu'ega va'aia ma le saogalemu. E tusa ai ma le fa'alauiloaina o le faitau aofa'i o ata o foliga i lipoti eseese, o le fa'ailoaina o foliga e i ai se tulaga mata'ina tele e mafai ai ona avea ma fa'ai'uga fou fa'a-biometric.

Faiga Fa'ailoa Ata

⦁ Su'ega lafo

O ni nai tofiga e fa'ailoa mai ile su'esu'ega fa'agaioiga o lo'o saunia ai se fa'asologa o ata e fai ai se fua o le saosaoa a le o le taula'i ta'itasi i le ata po'o le vaaiga 3D, po'o le mea pu'e pu'e e tu'uina atu ata. O faʻataʻitaʻiga o ia tofiga e:

⦁ Fa'agaioiga fa'aletagata

Fuafuaina o le 3D fa'agaioiga fa'aletonu (pivot ma fa'amatala) o le meapueata mai se fa'asologa o ata na faia e le meapueata.

⦁ Su'e

O lo'o mulimuli mai o le a mulimulita'i atu i atina'e o se (e masani lava) sili atu ona tauagafau fa'atulagaina o tu'inanauga taula'i po'o tete'e (fa'ata'ita'iga, ta'avale po'o tagata) i le fa'asologa o ata.

⦁ Vaitafe mata

O le filifiliga lea, mo vaega ta'itasi i le ata, pe fa'afefea ona fealua'i lena itu ma le va'alele ata, o lona uiga, o lona gaioiga manino. O lenei gaioiga o se taunuuga e lua o le faʻaogaina o le faʻatusatusaga 3D mataʻitusi i le vaaiga ma le auala o loʻo gaoioi ai le meapueata faʻatusatusa i le vaaiga.

⦁ Toe faia o vaaiga

Tuuina atu se tasi pe (masani) sili atu ata o se vaaiga, poʻo se vitio, faʻataʻitaʻiga faʻasologa o ata e faʻamauina ai se ata 3D o le vaaiga. I le tulaga sili ona faigofie o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma faʻaputuga o 3D taulaʻi. O ta'iala e sili atu ona fa'amama e maua ai se fa'ata'ita'iga 3D atoa

⦁ Toe fausia ata

O le uiga o le toe fauina o ata o le aveesea lea o le vevesi (sensor leo, gaogao le manino, ma isi) mai ata. Ole auala e sili ona lavelave mo le faate'aina o le vevesi o ituaiga alavai eseese, mo se fa'ata'ita'iga, alavai maualalo po'o ala ogatotonu. O fuafuaga fa'aonaponei fa'aonaponei e fa'amoemoeina se fa'ata'ita'iga pe fa'afefea ona fa'atusa ata o le pitonu'u, o se fa'ata'ita'iga e iloa ai i latou mai le vevesi. E ala i le su'esu'eina muamua o fa'amatalaga ata i se taimi umi o fausaga o ata lata ane, mo se fa'ata'ita'iga, laina po'o pito, ma mulimuli ane pulea le tu'ueseeseina fa'alagolago i fa'amaumauga a le pitonu'u mai le la'asaga o le su'ega, e masani lava ona fa'atusatusaina le maualuga maualuga o le fa'ate'a ese ma le fa'aitiitia. auala lavelave. O se faʻataʻitaʻiga i lenei matata o la latou ata vali. O nai auivi o ni talosaga tuto'atasi e fa'atatau i se fa'atatauga fa'apitoa po'o se fa'ailoga fa'ailoaina, a'o isi e aofia ai se fa'atulagaga laiti o se fuafuaga tele lea, mo se fa'ata'ita'iga, e fa'apea fo'i ona iai ni fa'ata'ita'iga mo le fa'atonutonuina o masini fa'ainisinia, fa'atulagaina, fa'amaumauga fa'amatalaga, tagata- fa'afeso'ota'i masini, ma isi O le fa'atinoina o se fa'aaliga va'aiga PC e fa'alagolago fo'i pe a fa'atonuina lona aoga po'o nisi vaega e mafai ona a'oa'oina lelei pe fetu'una'i a'o fa'agaioiga. O loʻo i ai, tusa lava pe oʻo i ai, gafatia masani o loʻo maua i le tele o vaʻaiga PC