Lazy loading ose fuafuaga fuafuaina e masani ona fa'aogaina i polokalame PC. Ose faiga e fa'ataga ai le fa'aputuina o aseta e le fa'avae i le taimi o le utaina o itulau. E ave i lalo le uta amata o itulau ma le taimi o le avega, ae e le taofia ai mea. O le fa'aopoopoina o le fa'aputuga lethargic e mafai ona fa'aosoina ai lau 'upega tafa'ilagi ma fa'avave. Nai lo le fa'aputuina o le mea atoa pe a o'o i le itulau, e mafai ona fa'aputu mea pe a e o'o atu i se vaega o le itulau e mana'omia ai. Fa'atasi ai ma le fa'aputuga fa'alēmata'u, o itulau e faia i mea o lo'o tu'u ai mea. Atonu e suitulaga lenei mea i mea moni pe a e mana'omia.

I le taimi e te faʻaopoopoina ai se ata, poʻo se vitio i se itulau o le saite, o le a faʻasino i se mea e tuʻu ai. I le taimi e te suʻesuʻeina ai le itulau o le upega tafaʻilagi, o le aseta moni, o le ata poʻo le vitio o loʻo teuina e le polokalama. O le a le mea e sili atu, e sui ai le mea e tu'u ai pe a manino le ata po'o le vitio i lau lau. O se mea e fa'afeagai ma le fa'aputu fa'agae'e o le fa'aputuga popole. I le fa'aputuga popole tatou te utaina uma aitema e manatua pe a fai le tala.

O le lolomiina o mea i luga o le blog stage, e tuʻuina atu e WordPress se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi e taʻua o le Infinite Scroll. E fa'aputuina i taimi uma mea e te va'ai i lalo o le itulau. O le vae o le itulau o loʻo faʻaalia e pei o se faʻapipiʻi i lalo ole mea e vaʻai i luga. Google fa'aaoga se isi fuafuaga mo ana mea lisi ata. A'o e va'ai i lalo le itulau, o lo'o fa'apipi'i ata o lo'o tu'u i ai ata. A mae'a ona fa'aalia se numera ma'oti o ata, ona fa'ataga lea e le kalani e fa'aputu ata fa'aopoopo. E ala i le tu'uina atu o lenei pu'upu'u, e fa'atumauina ai e Google le va'ava'ai le gata ma le fa'aputu fa'aputuga e fai ai se auala malosi ma le afa. O faʻamanuiaga o le faʻapipiʻi lethargic e:

 Fa'aiti'itia mu le vaitau o le talosaga.

Talosaga mu-e ala i le itiiti ifo manatua ona o luga ole talosaga faaputuina.

 Fa'amatalaga le mana'omia fa'avae SQL fa'atinoina e 'alo'ese.

O le AMP (Accelerated Mobile Pages Project) o se nofoaga tatala-puna e tufatufaina atu mea fou. Ua fa'amoemoe e fa'aleleia atili le fa'aaliga o 'upega tafa'ilagi ma fa'alauiloa. E faatelevaveina le felauaiga o mea e fa'aaoga ai le fa'ailoga ua ta'ua o le AMP HTML. E fiafia tagata uma i itulau vave ma o le tele o a matou malo o loʻo faanatinati, o le mafuaaga lena na matou filifilia ai le AMP. O le fausaga AMP e aofia ai vaega e tolu: AMP HTML, AMP JavaScript, ma faleoloa AMP.

Ina ia faʻaogaina le AMP, e te faia se suiga sui o lau 'upega tafaʻilagi e faʻafetaui i faʻamatalaga faʻasoa e le poloketi AMP. O nei tu'utu'uga e pei o le HTML fa'ale-aganu'u, ae fa'asolo i lalo i le mea e fa'atatau e Google e fa'atauva'a. E masani lava e te tu'uina atu lau 'upega tafa'ilagi fa'alelei AMP i se isi nofoaga. O lo'o i ai se module o le a masani ona faia nei mea e suitulaga ai ma fesoasoani ia Google e su'e. I so'o se tulaga, e mafai, fa'apea, na'o le suitulaga o lau 'upega tafa'ilagi atoa i itulau fa'aleleia AMP ma o le a i so'o se tulaga e galue i le tele o su'esu'ega i luga ole laiga, peita'i e matua'i fa'anoanoa lava.

O itulau AMP e na'o itulau o saite e mafai ona e fa'afeso'ota'i ma e fa'atapula'aina e oe. E fa'alautele atu i au fa'asologa o iai nei o tomai ma fausaga e fai ai itulau. O le si'osi'omaga e aofia ai le 25 miliona avanoa, 100+ fa'atau oloa fou, ma tulaga ta'avale, e fa'aumi ai sone o tufatufa, fa'alauiloa, pisinisi i luga ole laiga, pitonu'u ma kamupani tumaoti, ma isi.