O lo'o fa'aauau pea ona molimauina le si'itia o fa'afouga fou, fa'atasi ai ma le Flutter, le auivi pele a Google, i le pito i luma. O le taunuu mai talu ai nei o Flutter 3.19 ua faʻailogaina se mataʻina taua, faʻatumuina i foliga fou ma faʻaleleia atili ua fuafuaina e faʻamalosia ai le au atinaʻe e faia ni talosaga e le gata ina mataʻina le vaʻaia ae faʻapea foʻi ona tuʻuina atu tulaga faʻapitoa ma faʻaoga faʻaoga. Sei o tatou amata i se suʻesuʻega auʻiliʻili o faʻamatalaga autu o lenei faʻafouga ma suʻesuʻe pe faʻafefea ona latou siitia lau atina'e fe'avea'i faigamalaga.  

1. Tatalaina Fa'aleleia Fa'atinoga ma Fa'aliliuga 

O se tasi o vaega e sili ona faʻamoemoeina o le Flutter 3.19 o loʻo taoto i lona taulaʻi i le faʻatinoina o galuega. O se va'aiga toto'a lea i fa'aopoopoga iloga:  

• Fa'asoa Fa'ato'aga Fa'ato'aga (TLHC)

O lenei tekinolosi fa'atosina e fa'ailoa mai ai se faiga fa'afefiloi i le fa'aliliuina, tu'ufa'atasiga lelei le tu'ufa'atasia o polokalame ma masini fa'avavevave. O le taunuuga? O se faʻaleleia atili o faʻatinoga mo polokalama e faʻaogaina Google Maps ma le faʻalauteleina o tusitusiga. E ala i le fa'aogaina o le TLHC, e mafai ai e tagata atia'e ona fausia ni feso'ota'iga e sili atu ona tali atu ma va'aia, fa'amautinoaina le fa'alelei o le poto masani a tagata fa'aoga.  

2. Fa'alauteleina o Va'aiga: O le Lagolago o Fa'avae e Fa'asalaina i Luma  

O le Flutter 3.19 e faʻalauteleina lona aʻafia e ala i le faʻalauiloaina o le lagolago mo se faʻavae fou:  

• Lagolago Windows Arm64

O lenei faʻaopoopoga o se taʻaloga-sui mo tagata atiaʻe o loʻo tulimataʻia le Windows on Arm ecosystem. Faatasi ai ma Windows Arm64 fesoʻotaʻiga, e mafai nei e le au atinaʻe ona fatuina ni mea faʻamalosi e faʻatulagaina faapitoa mo lenei faʻatupulaia o maketi. O lenei faʻalauteleina e tatala ai faitotoʻa i le lautele o le au maimoa ma faʻaleleia le fausiaina o le tele o ituaiga eseese o talosaga i totonu o le Windows ecosystem.  

3. Fa'amalosia Atina'e: O le Taulai i le Fa'aleleia o Atina'e

O le faʻafaigofieina o le faʻagasologa o le atinaʻe o se faʻavae autu o Flutter 3.19. O nisi nei o vaega taua e faʻaleleia ai le poto masani a le atinaʻe:  

• Fa'atonu So'otaga loloto (Android)

O le fa'atuina o so'oga loloto e masani lava ona avea ma se faiga fa'alavelave ma fa'aletonu. Flutter 3.19 e sau i le laveai ma le Deep Link Validator, o se meafaigaluega taua na faʻatulagaina faapitoa mo tagata atinaʻe Android. O lenei fa'amaonia e fa'afaigofieina le galuega e ala i le fa'amaoniaina ma le toto'a o lau fa'atulagaga feso'ota'iga loloto. E ala i le faʻaumatiaina o mea sese, o le Deep Link Validator e faʻamautinoaina le faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o lau app mai fesoʻotaʻiga i fafo, ma iu ai ina oʻo atu i se poto masani faʻaoga lelei.  

• Suiga Adaptive

O le fa'atumauina o le fa'atumauina i luga o fa'avae eseese sa masani ona avea ma lu'itau mo tagata atia'e. O le faʻaofiina o le Adaptive Switch widget i Flutter 3.19 faʻamoemoe e faʻafesoʻotaʻi lenei va. O lenei widget fou e otometi lava ona fetuutuunai ona foliga e fetaui ma foliga masani ma lagona o le fausaga autu (iOS, macOS, ma isi). O lenei mea e faʻaumatia ai le manaʻoga mo tagata atiaʻe e tusi tulafono faʻapitoa-faʻapitoa, faʻasaoina taimi atinaʻe ma punaoa aʻo tuʻuina atu i le taimi lava e tasi se poto masani faʻaoga sili atu mo le tagata faʻaaogaina.  

4. Pulea Fa'amamafa ma Fa'amanino Animation: Fa'atonu Fa'atonu Fa'atonu

Mo tagata atiaʻe o loʻo sailia le pulea lelei o amioga widget, Flutter 3.19 ua ofoina atu se meafaigaluega fou mamana:  

• Animated Widget

O lenei faʻaopoopoga e faʻamalosia ai le au atinaʻe ma le tomai e faʻatino ai le faʻatonuga o le faʻaogaina o mea faʻafiafia widget. E ala i le faʻaogaina o le auala faufale i totonu o le Animated Widget, e mafai e tagata atiaʻe ona faʻafetaui amioga faʻafiafia i latou manaʻoga. O lenei fa'atonuga fa'aleleia e fa'aavanoaina ai le ala mo le fa'atupuina o elemene UI e sili atu ona malosi ma fa'aogaina, e i'u ai ina sili atu le fa'afiafiaina o tagata fa'aoga.  

5. Taliaina o le Lumanai: Tu'ufa'atasiga ma Tekinolosi Fa'apitoa  

O le Flutter 3.19 o loʻo faʻaalia ai se auala e mafaufau ai i luma e ala i le tuʻufaʻatasia ma le alualu i luma lata mai i tekinolosi:  

• Dart SDK mo Gemini

E ui o faʻamatalaga o loʻo siomia ai Gemini o loʻo ufiufi i le faalilolilo, o le faʻaofiina o se Dart SDK mo Gemini i Flutter 3.19 faʻailoga i avanoa fiafia mo le lumanaʻi o le atinaʻeina o Flutter. Gemini e talitonuina o se API e sosoo ai, ma o lona tuʻufaʻatasiga e taʻu mai ai o Flutter o loʻo sauniuni malosi e talia le alualu i luma faatekinolosi. E fa'ailoa mai ai se tautinoga e tumau i le pito i luma o le fa'afanua o atina'e ma fa'amalosia le au atia'e i meafaigaluega latou te mana'omia e fa'atupu ai ni fa'aoga fou.  

I tua atu o le Lau'ele'ele: Su'esu'eina Fa'aopoopoga Faaopoopo  

O foliga o loʻo faʻatusalia naʻo se vaaiga i le tele o faʻaleleia ma faʻaopoopoga o loʻo aofia i totonu ole Flutter 3.19. Seʻi o tatou suʻesuʻe loloto i nisi o nei faʻaleleia atili e fesoasoani i le faʻaleleia atili ma le lelei o galuega faʻaleleia:  

• Fa'afouina Fa'amaumauga

E iloa e le 'au a Flutter le taua o le tu'uina atu i le au atina'e ni fa'amaumauga manino ma manino. Ole faʻasalalauga ole Flutter 3.19 faʻatasi ma faʻamatalaga taua ile faʻamaumauga aloaia. O nei punaoa faʻapitoa e faʻamautinoa ai e maua e le au atinaʻe faʻamatalaga lata mai ma faiga sili ona lelei i o latou tamatamailima, faʻaleleia se atinaʻe lelei ma aoga.  

• Saofaga a Nuu

O lo'o fa'aauau pea ona avea le fa'alapotopotoga olaola ma le fa'anaunau o Flutter ma fa'amalosi i tua atu o le fa'asolosolo fa'asolosolo a le auivi. O le Flutter 3.19 o lo'o fa'amaualuga i luga ole 1400 tu'ufa'atasia talosaga toso na sao mai e lenei fa'alapotopotoga tu'ufa'atasia. O lenei agaga felagolagoma'i e fa'atupuina le fa'afouga ma fa'amautinoaina o lo'o tumau pea le fa'avae i luma ole atina'e fa'asolosolo.  

Talia le Faʻamatalaga: Amataina i le Flutter 3.19  

O e fiafia e fa'aogaina foliga fou ma fa'alelei ile Flutter 3.19? O le fa'aleleia o lau poloketi o lo'o iai o se savili. O lo'o tu'uina atu e le 'au a Flutter se ta'iala fa'alelei atoatoa e fa'ailoa mai ai la'asaga o lo'o a'afia ai i le fa'agasologa lelei o le fa'aliliuina o lau codebase i le fa'afouga fou.  

Mo i latou e fou i le lalolagi o le Flutter development, Flutter 3.19 o loʻo tuʻuina atu se avanoa lelei e amata ai lau malaga atinaʻe. O le faʻavaa e ofoina atu se faʻataʻitaʻiga aʻoaʻoga faʻafetai i lona:  

• Fa'amaumauga Maofa'atasi

Ole pepa aloaia a Flutter e avea o se punaoa taua mo tagata atiaʻe o tulaga uma o le poto masani. E tuʻuina atu faʻamatalaga manino, faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, ma faʻamatalaga auiliili e taʻitaʻia oe i le faagasologa o le atinaʻe.  

• Tele Punaoa i luga ole Initaneti

O le Flutter community e manuia i luga o le initaneti, ofoina atu le tele o punaoa i tua atu o faʻamaumauga aloaia. O le ae mauaina le tele o aʻoaʻoga i luga ole laiga, aʻoaʻoga, aʻoaʻoga, ma faʻasalalauga e mafai ona e aʻoaʻo mai ai tagata atinaʻe poto ma maua se fesoasoani i soʻo se luʻitau e te feagai.  

O le Flutter community e lauiloa i lona uiga fa'afeiloa'i ma lagolago. Pe o oe o se tagata tomai faʻapitoa poʻo na o le amataina o lau faigamalaga, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga o tagata fiafia e sauni e tali au fesili ma ofoina atu taʻiala.  

O nisi nei o manatu amata fautuaina mo tagata amata:  

• Fa'aa'oa'oga Fa'alelei Aloaia

O nei aʻoaʻoga faʻafesoʻotaʻi e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga lima i mataupu autu o le atinaʻeina o Flutter. Latou te taʻitaʻia oe i le fausiaina o se app faigofie ma faʻaauupegaina oe i tomai faʻavae e te manaʻomia e agai ai i luma.  

• Kosi i luga ole laiga

Le tele o luga ole laiga fa'ainitaneti e ofoina atu a'oa'oga fa'alautele Flutter. O nei kosi e su'esu'e loloto i vaega eseese o le fa'ava'a ma a'oa'o ai oe ile fauina o ni fa'aoga sili atu ona lavelave ma fa'apitoa.  

• Fua'upu a Nuu

Ole Flutter community forums e fa'atagaina oe e fa'afeso'ota'i ma isi atina'e, fai fesili, ma a'oa'o mai o latou poto masani. Ole si'osi'omaga feso'ota'i lea e fa'aleleia ai le fefa'asoaa'i o le malamalama ma le fo'ia o fa'afitauli, fa'atelevaveina lou a'oa'oga.  

Fa'ai'uga: Ose Lumana'i Folafolaga mo le Atina'eina o Tulaga Fa'a'asaga  

O le taunuu mai o le Flutter 3.19 o loʻo faʻaalia ai se oso maualuga i luma mo le atinaʻeina o talosaga faʻasolosolo. Faatasi ai ma lona faʻamamafa i le faʻaleleia atili o faʻatinoga, faʻalauteleina le lagolago faʻavae, faʻaleleia le poto masani o le atinaʻe, ma le tuʻufaʻatasia ma tekinolosi faʻaonaponei, o lenei faʻafouga e faʻamalosia ai le au atinaʻe e fatuina ni faʻaoga faʻapitoa e faʻafeiloaʻi ai le au maimoa lautele ma tuʻuina atu faʻamatalaga mataʻina tagata faʻaoga.  

Pe o oe o se tagata tomai faapitoa Flutter atiaʻe e saili e siitia ou tomai poʻo se tagata fou e naunau e suʻesuʻe le lalolagi fiafia o le atinaʻeina o polokalame faʻasolosolo, Flutter 3.19 e maua ai se avanoa faʻamalosi. Talia le faʻafouga, suʻesuʻe i ona foliga, faʻaogaina le faʻalapotopotoga lagolago, ma amata lau faigamalaga i le fausiaina o le isi augatupulaga o suʻesuʻeina o masini feaveaʻi ma Flutter.