Ole loka ole Covid-19 ua faamalosia ai se vaega tele o tagata e nonofo i totonu. O lea ua iai le fa'atupula'ia o le fa'aogaina o polokalame feavea'i. O le fa'aogaina o telefoni feavea'i ua le na'o le fa'atupula'ia i fuainumera, ae o lo'o iai fo'i se sao taua i le olaga o tagata i lea aso ma lea aso, i masini ma faiga fa'aoga feavea'i e pei o iOS ma le Android.

 

Telemedicine apps

 

I le taimi muamua, e mafai e tagata gasegase ona asiasi i le nofoaga faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a latou mamaʻi, peitaʻi o le lokaina ma faʻalavelave eseese, e aofia ai le leai o se fomaʻi avanoa, e foliga mai e masani lava e tatau ona i ai se tali suitulaga e faʻamalieina manaʻoga o tagata mamaʻi.

 

O lo'o fa'asolo mai i luga ole laiga ole Telemedicine mai fa'alāpotopotoga fa'ateletelehealth ua fa'ailoa mai ai le si'itia o le mana'oga mo a latou tautua talu ona amata le fa'ama'i ole COVID-19.

 

E ui o le toʻatele o tagata o loʻo pasi mai maʻi i soʻo se mea i le lalolagi, o fomaʻi ma isi tagata faigaluega tausi maʻi o loʻo tauivi e nofouta i le manaʻoga. O le talanoa ma tagata mama'i i se nofoaga fa'asagatau i aso uma e tu'u ai fo'i i latou i se tulaga mata'utia sili ona mata'utia. O le mea moni, o i latou ia o nuu e sili ona afaina i le lalolagi atoa. E ese mai i tagata o loʻo iai Covid, e manaʻomia e fomaʻi ona togafitia soʻo se gasegase o totoe e manaʻomia ituaiga eseese o vailaʻau faʻafuaseʻi. E ala i le telemedicine application, e faigofie ai mo fomaʻi ona vaʻavaʻai i latou gasegase i luga ole laiga ma tuʻuina atu ia i latou le tausiga mamao. O lenei mea e maua ai e tagata gasegase le avanoa i le tausiga sili atu.

 

Afai e te manaʻomia le mea sili Telemedicine talosaga, ua matou i ai iinei e fesoasoani ia te oe!

 

E-a'oa'oga polokalame

 

E ui o le loka ua afaina ai le tele o pisinisi, o le e-learning platforms ua manuia mai le tulaga o loʻo i ai nei ona o aʻoga ma iunivesite ua tapunia ona o le faʻamaʻi Covid. E le gata o tamaiti aoga o loʻo faʻaogaina polokalame e-learning, ae o loʻo galulue faʻapitoa e pei o faiaoga e tuʻuina atu a latou fonotaga ma isi.

 

O loʻo aʻoaʻoina tagata e ala i aʻoaʻoga i luga ole laiga e tuʻuina atu e Ed-tech faʻalapotopotoga, pei o Byju's, Vedantu, Unacademy, STEMROBO, ma isi. E tusa ai ma tulafono a le Matagaluega o le Initaneti, ua leva ona tapunia aoga ma iunivesite ma o loʻo faʻalagolago tagata uma i talosaga e-learning. E fesoasoani fo'i lea i le fa'atatauina o le fa'atuputeleina a le ed-tech platform.

 

O fa'alāpotopotoga a Ed-tech e tu'uina atu vasega i luga ole laiga o le a maua se fa'amanuiaga mai le tulaga o lo'o iai nei a'o si'itia tamaiti a'oga i fa'aa'oa'oga fa'a-e-learning mai le faiga fa'afesaga'i masani o le a'oa'oina o potuaoga.

 

Afai e te manaʻomia le mea sili talosaga e-learning, ua matou i ai iinei e fesoasoani ia te oe!

 

Mea'ai-Kiliva polokalame

 

Faatasi ai ma le mataʻutia o le faʻamaʻi ma faleʻai o loʻo tauivi ma tulagavae ona o popolega faʻaagafesootai mamao, ua faʻavasegaina e talosaga e tuʻuina atu meaʻai auala e olaola ai i se faʻamaʻi. Ua fa'atupula'ia le fiafia i le tufaina atu o mea'ai i le taimi ole loka ole COVID-19 talu ona fa'alagolago tagata i lo latou saogalemu.

 

A o faʻalauteleina mataupu o le Coronavirus i lea laasaga ma lea laasaga i le atunuʻu, ua amata ona fiafia tagata e oka meaʻai i luga ole laiga, mulimuli ane, faʻateleina fefaʻatauaiga mo faʻalapotopotoga pei o swiggy ma Zomato. O le a le mea e sili atu, talu ai na vaʻaia e le faʻaogaina o meaʻai le faʻateleina o le manaʻoga mai tagata faʻatau o loʻo faigaluega mai le fale talu mai le taimi na tupu ai le faʻamaʻi, na amata ona lagona e le aufaipisinisi a le lalolagi le mautinoa.

 

Afai e te manaʻomia le mea sili talosaga avatu mea'ai, ua matou i ai iinei e fesoasoani ia te oe!

 

Fa'atauga polokalame

 

Talu mai Mati-2019, o loʻo i ai se faʻaopoopoga faʻapitoa i faʻatauga faʻatau talosaga, aemaise lava mo kamupani e pei o Instacart, Shipt, ma Walmart. O le tului fou e mana'omia ai ni foliga fou e fa'aleleia atili ai le poto masani a le tagata fa'aoga ma fa'atauga fa'atauga fa'atauga vave ma sili atu ona tumau nai lo se isi lava taimi i aso talu ai nei.

 

Ae ui i lea, o faʻafouga o app e le naʻo se faʻafitauli o le lagolago i aso nei. E sili atu nai lo na o mea fa'aopoopo, o talosaga fa'atau mea'ai ua avea ma fa'atauga atoa mo nisi tagata fa'atau, ma o le tu'inanau mo se fa'ata'ita'iga faigofie, malie e le'i sili atu lava.

 

Afai e te manaʻomia le mea sili Fa'atauga talosaga, ua matou i ai iinei e fesoasoani ia te oe!

 

Ta'aloga ta'aloga

 

O se tasi o itulagi e le'i a'afia i le taimi o le fa'ama'i o le pisinisi ta'aloga, fa'atasi ai ma le naunauta'iga a le au faipisinisi ua fa'atupula'ia tele i lenei vaitau.

 

O le fa'aogaina o ta'aloga ta'aloga ua si'itia i le 75% vaiaso-i-vaiaso, e tusa ai ma fa'amatalaga fa'asalalau talu ai nei e Verizon. E tusa ma le 23% o loʻo taʻalo i taaloga fou i luga oa latou telefoni feaveaʻi. O le a le mea e sili atu, o tagata taʻaloga e tuʻuina atu se lagona o le sili atu le faʻaogatotonuina ma le 35% e faʻaogatotonu i a latou taaloga feaveaʻi aʻo taʻalo. E 858 miliona talosaga na la'uina i lalo i le vaiaso ole va'ava'ai mamao ile COVID-19.

 

Afai e te manaʻomia le mea sili Taaloga po'o ta'aloga talosaga, ua matou i ai iinei e fesoasoani ia te oe!

 

Talosaga atotupe feavea'i

 

O kamupani totogi numera pei o PhonePe, Paytm, Amazon Pay, ma isi ua vaʻaia le toeitiiti 50% le faʻateleina o fefaʻatauaiga e ala ia latou atotupe numera mai le amataga o le loka. O le mea lea na mafua ai ona latou taulaʻi i le auala e totogi ai, lea na faʻalavelaveina i faigata ona o iloa-lau-tagata faʻatau (KYC) tulaga ma le atina'eina o Totogi Totogifuapauina Tuufaatasia (UPI) i le atunuu.

 

I le taimi o Coronavirus, ua vaaia e PhonePe le lolovaia o tagata fou-i-numera faʻatau e pei lava o se atotupe faʻagaoioia ma faʻaoga. Ua matou vaʻaia le sili atu i le 50% le atinaʻe i le faʻaogaina o atotupe ma le faʻatupulaia malosi o tagata fou e faʻatulafonoina le atotupe. E i ai elemene eseese o lo'o fa'aosoina ai lenei si'itaga e aofia ai le fa'atalafu e fa'atatau i tinoitupe, lagona o le aufaipisinisi e sili atu le saogalemu i pisinisi e leai ni feso'ota'iga, ma le mafanafana.

 

Mo nisi blogs manaia, nofo fa'alogo ile matou website!