Aisea e taua ai le iloa o ata?

E tusa ma le 80 pasene o mea i luga ole initaneti e vaʻaia. Ua mafai nei ona e amata su'esu'e pe aisea e mafai ai e le fa'ailoga ata ona avea ma tupu o le laulau o mea. Pe o ni tagata taʻitoʻatasi poʻo ni kamupani, o le faʻalauiloaina o ata o le AI ua mafai ai ona faʻamaonia ata i luga ole laiga ma sina faʻalavelave. E tusa ma le 657 piliona ata o lo'o fa'asalalau i tausaga ta'itasi fa'atekinolosi, ma le tele o lo'o fa'aalia i luga o fa'asalalauga lautele. O se vaega lelei o na ata o tagata o loʻo faʻalauiloaina oloa, tusa lava pe latou te faia ma le le iloa. O mea e gaosia e le tagata (UGC) i lona tulaga mama o se mea sili ona lelei mo faʻailoga ona e maua ai le ituaiga faʻalauiloa sili.
O loʻo i ai meafaigaluega tau maketi e faʻailoa ai kamupani pe a iai se tagata faʻatau e taʻua i luga o faʻasalalauga lautele, ae faʻafefea pe a faʻalauiloa faʻailoga e aunoa ma se tasi e faʻailogaina o latou igoa i le faʻasalalauga lautele? O le mea lea e faʻamaonia ai e le faʻaalia ata o AI lona taua. Afai e fafagaina le tekinolosi i faʻamaumauga saʻo, e mafai e AI ona iloa se ata e aunoa ma ni faʻamatalaga patino. O taunu'uga e taua tele mo fa'ailoga e siaki ma su'e a latou ta'ua fa'aagafesootai.

E fa'afefea ona fa'aogaina ata?

E pei ona tatou iloa e mafai e AI ona suʻeina faʻasalalauga faʻasalalau faʻasalalau e suʻe ata ma faʻatusatusa i latou i faʻamaumauga tele. Ona filifili lea o ata talafeagai e fetaui i se fua faatatau e sili atu le vave nai lo le mea e mafai e tagata. Fa'ailoga e fa'aogaina le fa'ailoga ata e su'e ai mea e tutusa ma latou i luga o fa'asalalauga lautele. O lona uiga o le fa'ailoaina o le fa'ailoga o se fa'ailoga po'o le fa'ailoaina o le tu'uina o oloa fa'apitoa i tagata fa'aoga fa'asalalau lautele. O le fai atu i tagata e su'e le tele o faamatalaga e faigofie ona vaivai. AI e le popole i le sese o tagata, ma toe faafoi i'uga sa'o i tulaga e le mafaatusalia. AI fa'ailoga ata e mata'ituina mea o lo'o fai mai ai tagata e uiga i se fa'ailoga e aunoa ma le mana'omia o tusitusiga. Fa'ailoga e mafai ona siaki a latou fa'asalalauga fa'aagafesootai e aunoa ma tagata fa'aoga e mana'omia le taina o le igoa o le kamupani o le a maua i latou i se tulaga lelei. Ole avanoa e fa'aoga ai a latou lava fa'asalalauga i luga ole laiga na'o le fa'ailoaina ole AI e tele ma ofoina atu fa'asalalauga e le mafaatusalia.

O nisi nei o galuega masani o le iloa o ata:-

I le taimi muamua e tatau ona tatou fuafua pe o iai pe leai se faʻamatalaga o ata o loʻo i ai se mea patino, foliga, poʻo se gaioiga. O lenei galuega e masani lava ona mafai ona foia malosi ma aunoa ma se taumafaiga a se tagata, ae e leʻi faʻamalieina foi i le vaʻai komepiuta mo le tulaga lautele: mea faʻapitoa i tulaga faʻapitoa. O auala o loʻo i ai mo le faʻaogaina o lenei faʻafitauli e mafai ona sili ona lelei e foia mo naʻo mea faʻapitoa, e pei o mea faʻataʻitaʻi faigofie (faʻataʻitaʻiga, polyhedra), foliga o tagata, lolomi poʻo tusi-lima tusi, poʻo taavale, ma i tulaga faʻapitoa, e masani ona faʻamatalaina i faaupuga. o fa'amalamalamaga fa'amalamalama lelei, tua, ma fa'atusa o le mea e fa'atatau i le mea pu'eata. O ituaiga eseese o faʻafitauli faʻaalia o loʻo faʻamatalaina i tusitusiga:

• Iloaina o mea faitino

E mafai ona iloa se tasi po'o ni nai mea fa'apitoa po'o ni mea na a'oa'oina po'o ni vasega mea, e masani lava fa'atasi ma o latou tulaga 2D i le ata po'o le 3D poses i le vaaiga.

• Faailoaina
E iloa se fa'ata'ita'iga ta'ito'atasi o se mea. O faʻataʻitaʻiga o le faʻamaoniaina o foliga o se tagata patino poʻo se tamatamailima, poʻo le faʻamaonia o se taavale faʻapitoa.

• Su'esu'ega
O faʻamatalaga ata e suʻeina mo se tulaga faʻapitoa. O fa'ata'ita'iga o le su'esu'eina o sela fa'aletonu e ono tutupu mai i ata fa'afoma'i po'o le su'esu'eina o se ta'avale i totonu o le auala otometi. O le su'esu'ega e fa'atatau i fa'asologa faigofie ma vave e fa'aaoga i nisi taimi mo le su'eina o vaega laiti o fa'amatalaga ata mata'ina e mafai ona toe su'esu'eina e ala i ni faiga fa'akomupiuta e mana'omia e maua ai se fa'amatalaga sa'o.

E tele galuega fa'apitoa e fa'atatau i le fa'ailoaina o lo'o iai, e pei o:

• Su'ega ata e fa'atatau i mataupu
O iinei e maua ai ata uma i se seti tele o ata o loʻo i ai se mea faʻapitoa. O le anotusi e mafai ona faʻamaonia i auala eseese, mo se faʻataʻitaʻiga i tulaga tutusa e fesoʻotaʻi ma se ata faʻatatau (tuu mai ia te aʻu ata uma e tutusa ma le ata X), poʻo i tulaga o tulaga maualuga suʻesuʻega tuʻufaʻatasia e tuʻuina atu e pei o tusitusiga (tuu mai ia te aʻu ata uma o loʻo i ai. tele fale, e ave i le taumalulu, ma e leai ni taavale i totonu).

• Fa'atatau fua
e tatau ona tatou fuafuaina le tulaga poʻo le faʻatonuga o se mea faʻapitoa e faʻatatau i le mea pueata. O se fa'ata'ita'iga fa'aoga mo lenei metotia o le fesoasoani lea i se robot e toe aumai mea mai se fusi fa'amomoli i se tulaga laina fa'apotopotoga.

• Fa'ailoa uiga mata'utia
OCR o lo'o fa'ailoaina mata'itusi i ata o tusitusiga lolomi po'o tusilima, e masani lava ma le fa'amoemoe e fa'asolo le tusitusiga i se fa'asologa atili ma mafai ai ona fa'asa'o pe fa'asino igoa Matagaluega o Saienisi Fa'akomepiuta ma Inisinia, Michigan State University. “E suʻesuʻe e le Faʻatonu Faʻailoga ma le Faʻasologa o Ata (PRIP) Lab ma tamaiti aʻoga le faʻaogaina o masini e iloa ai mamanu poʻo mea faitino. Ua fausia auala e lagona ai mea faitino, ia iloa po o fea o latou foliga e ese ai mai isi, ma ia mamanuina algorithms e mafai ona faʻaogaina e se masini e fai ai le faʻavasegaga. O talosaga taua e aofia ai le faʻaalia o foliga, faʻailoga tamatamailima, suʻesuʻega ata o pepa, faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga 3D, faʻataʻitaʻiga robot, ma le vaʻaia / suʻesuʻeina o faʻamaumauga 3D volumetric. O fa'afitauli su'esu'e o lo'o iai nei e aofia ai le fa'amaoniaina o le biometric, mata'ituina ma le mata'ituina, HCI e leai ni lima, fa'ata'ita'iga o foliga, fa'ailoga vai ma su'esu'eina fausaga o pepa i luga ole laiga. O tagata fa'au'u talu ai nei o le fale su'esu'e sa galulue i le fa'ailoaina o tusilima, fa'amaoniga saini, a'oa'oga va'aia, ma le toe maua mai o ata."

⦁ Faʻailoga Faʻailoga
matou te iloa o faiga e iloagofie ai foliga o lo'o faasolosolo ina lauiloa e avea ma auala e maua mai ai fa'amatalaga biometric. O le fa'ailoaina o foliga e iai sona sao taua i faiga fa'a-biometric ma e manaia mo le tele o fa'aoga e aofia ai le mata'ituina ma le saogalemu. Ona o le taliaina e le lautele o ata o foliga i luga o pepa eseese, o le faailoaina o foliga e i ai se gafatia tele e avea ma isi augatupulaga biometric tekinolosi filifiliga.

Faiga Fa'ailoga Ata

⦁ Su'esu'ega o gaioiga
Ole tele o galuega e feso'ota'i ile fua fa'atatau ole fa'asologa o ata e fa'atino ai se fa'atusatusaga ole saosaoa ile itu ta'itasi ile ata po'o le ata 3D, po'o le mea pu'e ata e maua ai ata. O faʻataʻitaʻiga o ia galuega e:

⦁  Gaio'iga a le tagata
Fuafuaina o le 3D gaioi malosi (fa'amilosaga ma fa'aliliuga) o le meapueata mai se fa'asologa o ata na gaosia e le meapueata.

⦁ Su'e
O le su'esu'eina o lo'o mulimulita'i i gaioiga a (masani) la'ititi la'ititi o mea e fiafia i ai po'o mea faitino (fa'ata'ita'iga, ta'avale po'o tagata) i le fa'asologa o ata.

⦁ Fa'asao mata
O le mea lea e fuafua ai, mo vaega ta'itasi i le ata, pe fa'afefea ona fealua'i le mata'itusi e fa'atatau i le va'alele ata, o lona uiga, o lona gaio'iga manino. O lenei gaioiga o se taunuuga o le auala o loʻo gaioi ai le mata 3D tutusa i le vaaiga ma le auala o loʻo gaoioi ai le meapueata e faʻatatau i le vaaiga.

⦁ Toe fa'aleleia o vaaiga
Tuuina atu se tasi pe (masani) sili atu ata o se vaaiga, poʻo se vitio, o le toe faʻaleleia o vaaiga e faʻamoemoe i le faʻatulagaina o se ata 3D o le vaaiga. I le tulaga sili ona faigofie o le faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma seti o togi 3D. O metotia fa'apitoa e maua ai se fa'ata'ita'iga 3D atoa

⦁ Toe faʻaleleia ata
O le fa'amoemoega o le toe fa'afo'isia o ata o le 'ave'esea lea o le pisa (sensor pisa, gaioi faanene, ma isi) mai ata. O le auala sili ona faigofie mo le aveesea o le pisapisao o ituaiga eseese o filiga e pei o le maualalo-pass filters poʻo le vaeluagalemu filiga. O metotia fa'apitoa e fa'atatau i se fa'ata'ita'iga pe fa'apefea ona fa'atusa ata fa'alotoifale, o se fa'ata'ita'iga e fa'aeseese ai mai le pisa. E ala i le suʻesuʻeina muamua o faʻamaumauga o ata e tusa ai ma faʻatulagaga o ata faʻapitonuʻu, e pei o laina poʻo pito, ona pulea lea o le faʻamama e faʻavae i luga o faʻamatalaga faʻapitonuʻu mai le laasaga o suʻesuʻega, e masani lava ona maua se maualuga maualuga o le faʻaogaina o le pisa pe a faʻatusatusa i auala faigofie. O se faʻataʻitaʻiga i lenei matata o la latou atavali. O nisi faiga o ni talosaga tuto'atasi e fo'ia ai se fua fa'atatau po'o se fa'afitauli e iloa ai, a'o isi o lo'o aofia ai se vaega laiti o se mamanu tele lea, mo se fa'ata'ita'iga, o lo'o i ai fo'i vaega laiti mo le fa'atonutonuina o masini fa'ainisinia, fuafuaga, fa'amaumauga fa'amatalaga, tagata- fa'afeso'ota'i masini, ma isi. O le fa'atinoga fa'apitoa o se faiga fa'akomupiuta va'ai e fa'alagolago fo'i pe a fa'amaoti muamua lona fa'atinoga po'o se vaega fo'i e mafai ona a'oa'oina pe suia i le taimi o le fa'agaioiga. E iai, peita'i, o galuega fa'apitoa e maua i le tele o faiga fa'aaliga komepiuta.

 

A'oa'oga loloto ma le iloa o ata

O le faʻalauiloaina o ata sa faʻataʻamilo i luma AI. Ae o le mea e a'oa'o ai masini o lo'o fa'afouina metotia mo le fa'ailoaina o se mea po'o foliga o se tagata. E na'o le aoga o le a'oa'oina o masini pe a iai fa'amaumauga e fafaga ai, peita'i. Mo masini uma a AI, o le faʻaaogaina e iloa ai ata e le o se talosaga faigofie. O lo tatou malamalama i mea faitino o le natura lona lua; o se mea ua fa'apolokalameina i tatou e fai mai lava i le laiti. Ole fesili tutusa ile masini e le o se faiga tuusao. Mo lena mafuaʻaga, o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le faʻalauiloaina o AI o fesoʻotaʻiga neural convolutional (CNN). CNN o se metotia e taulaʻi i pixels o loʻo i tafatafa o le tasi ma le isi. O ata vavalalata e sili atu ona fesoʻotaʻi, o lona uiga o se mea poʻo se foliga e fetaui ma se ata e sili atu le manino.
E ui o fa'ailoga o lo'o va'ava'ai e fa'atupe fa'asalalauga fa'aagafesootai e ui o le fa'ailoaina o ata o le AI o lo'o maua ai fa'amanuiaga manino, o ona fa'aoga mataupu e sili atu ona loloto. O ta'avale ta'avale a le tagata lava ia o le a avea ma isi mea tele i le lalolagi o ta'avale, ma o lo'o fesoasoani fa'atekonolosi fa'ailoga ata e fa'amalosia ai. O se ta'avale fa'ata'avale e mafai ona iloa mea ma tagata i luga o le auala ina ia aua ne'i pa'ia e le otometi ona tupu. E mana'omia le iloa o ata e fai ai fa'ai'uga lelei. O ta'avale ta'itasi ta'itasi e fa'apipi'iina i le tele o masini e mafai ai ona iloa isi ta'avale fe'avea'i, tagata ti'eti'e uila, tagata - o so'o se mea e ono tula'i mai ai se lamatiaga. E mana'omia e se ta'avale otometi ona fa'agaoioia tulaga lamatia o le auala i le auala lava e tasi e faia ai e le aveta'avale fa'apitoa. O loʻo i ai pea ni nai vaega e auli aʻo leʻi oʻo atu taʻavale a le tagata lava ia i luga o le auala i le 2020. Ae a oʻo i totonu le faʻaogaina o taavale, o le faʻalauiloaina o ata o le AI o le a avea ma se tasi o avetaʻavale sili i tua atu latou te galulue saogalemu.
⦁ Ata-ausia
O se ata faafuainumera e gaosia e se tasi po o ni nai masini ata, lea, e ese mai i ituaiga eseese o mea pueata malamalama-maaleale, e aofia ai sensors laina, masini tomography, radar, ultra-sonic mea pueata, ma isi. E faalagolago i le ituaiga o masini, o le taunuuga o faamatalaga ata. o se ata masani 2D, se voluma 3D, po'o se fa'asologa o ata. O tau pika e masani ona fetaui ma le malosi o le malamalama i se tasi poʻo le tele o fusi faʻaaliga (ata efuefu poʻo ata lanu), ae e mafai foi ona fesoʻotaʻi ma fua faʻaletino eseese, e pei o le loloto, faʻafefe poʻo le atagia o sonic poʻo galu electromagnetic, poʻo le nuclear magnetic resonance.
⦁ A'o le'i fa'agaioiina:
Aʻo leʻi mafai ona faʻaogaina se auala faʻamatalaga komepiuta i faʻamatalaga ata ina ia maua mai ai nisi o faʻamatalaga faʻapitoa, e masani ona manaʻomia le faʻaogaina o faʻamatalaga ina ia mautinoa ai e faʻamalieina nisi o manatu o loʻo faʻaalia e le metotia. O faataitaiga o
1. Toe fa'ata'ita'i ina ia mautinoa o lo'o sa'o le faiga fa'amaopoopo ata.
2. Fa'aitiitia le pisapisao ina ia mautinoa e le fa'ailoa mai fa'amatalaga sese.
3. Fa'aopoopoina fa'atusatusaga e fa'amautinoa ai e mafai ona maua fa'amatalaga talafeagai.
4. Fa'atusa-vateatea fa'atusa e fa'aleleia ai fa'atulagaga o ata i fua fa'apitonu'u talafeagai.
⦁ Fa'ailoga fa'apitoa:
Fa'aaliga ata i tulaga eseese o lavelave e maua mai fa'amaumauga ata. O faʻataʻitaʻiga masani o ia foliga o laina, pito ma tuasivi
Tului fa'apitonu'u e pei o tulimanu, pa'u po'o togi. O mea e sili atu ona lavelave atonu e feso'ota'i i le tino, foliga po'o le gaioiga.
⦁ Su'esu'ega/vaega:
I se taimi o le fa'agaioiga e faia ai se fa'ai'uga po'o fea ata po'o vaega o le ata e talafeagai mo le fa'agasolo atili. O faataitaiga o
1. Filifiliga o se seti o mea e fiafia i ai
2. Vaevaega o se tasi po'o le tele o vaega o ata o lo'o i ai se mea patino e fiafia i ai.
⦁ Fa'atonuga maualuga:
I lenei la'asaga o le fa'aoga e masani lava o se seti o fa'amaumauga, mo se fa'ata'ita'iga o se seti o togi po'o se vaega o ata e fa'apea e iai se mea fa'apitoa. O isi gaioiga e fa'atatau i, mo se fa'ata'ita'iga:
1. Fa'amaonia o fa'amaumauga e fa'amalieina fa'ata'ita'iga ma fa'atatauga fa'atatau.
2. Fuafuaga o fa'aoga fa'atatau fa'apitoa, e pei o le mea faitino po'o le mea faitino.
3. Faʻavasegaina o se mea e iloa i ni vaega eseese.O lea, o le faʻaogaina o ata e fesoasoani ia AI e faʻamaonia ai le ata ma tali atu e tusa ai ma le faʻamatalaga ata.

O se lumana'i manuia o ata

A'o fa'aleleia atili le tekonolosi, o le fa'ailoaina o ata o le a toe fa'afo'i mai ai i'uga sili atu. Fai mai le Ulu o le Machine Learning i Lobster, Vladimir Pavlov, "O le faʻavae matematika mo le faʻalauiloaina o mea faitino ua leva ona i ai, ae o avanoa faʻatekonolosi e faʻaogaina ai faʻamatalaga komepiuta algorithms na aliali mai talu ai nei. I le taimi nei, o fesoʻotaʻiga neural e mafai ai ona faia ni suʻesuʻega atoatoa e mafai ona galue sili atu nai lo tagata. O se lapo'a tele e taofia le i ai o fa'amaumauga o ata fa'ailoga mo a'oa'oga, ae i se taimi lata mai, e le o se fa'afitauli lea. O lo'o galulue malosi le au inisinia va'ai komepiuta i algorithms o le a'oa'oina e le tagata lava ia". Fa'atasi ai ma se lumana'i e matua'i a'afia i feso'ota'iga va'aia, o le fa'ailoaina o ata o le a avea ma mea taua i tua atu o le tele o ata tatou te va'aia. E le gata i le olaga moni ma luga ole laiga.