Auala-Ia-Tu'ufa'atasi-PDMP-Ma-EHR-I-se-Pharmacy-Management-App

O le a le Pulega o Fale Talavai?

 

I nai tausaga ua tuanaʻi, ua suia fale talavai mai na o se nofoaga e sapalai ai vailaau i se nofoaga e toetoe lava a faamalieina uma manaoga faafomaʻi o tagata. Nai lo le tuʻuina atu o vailaʻau, e fesoasoani foi i tagata mamaʻi e ala i le tuʻuina atu o fautuaga e uiga i le vailaʻau, tuʻufaʻatasiga, aʻafiaga e ono aʻafia ai vailaʻau, ma le tele o faʻamatalaga. O se taunuuga o lenei suiga, ua sili atu ona faigata le puleaina o lenei faiga. O lea na fa'atupuina ai faiga fa'afoe o fale talavai. 

 

O faiga fa'afoega o fale talavai ua avea ma vaega taua o so'o se faletalavai e manuia uma ai le pulega ma tagata fa'atau i le tele o auala. O lo'o tu'uina atu ai fa'amaumauga fa'atotonugalemu fa'atasi ai ma le fa'aleleia atili o le puipuiga e fa'afaigofie ai le faiga o galuega ma fa'agasolo lelei le fale talavai. 

 

O le telefoni feavea'i mo le pulega o fale talavai e mafai ai e tagata faigaluega fale talavai ona maua uma fa'amatalaga mana'omia i o latou tamatamai lima. O se meafaigaluega i luga ole laiga e fesoasoani e tu'ufa'atasia nisi o galuega e pei ole 

 

  • Pulega o fale talavai
  • Puleaina o vailaau
  • Pulega o oloa
  • Pulega a le kamupani
  • Fa'atau atu pulega
  • faamaumauga tau pulega

 

O le fa'ailoaina atu o faiga fa'atalatala i se tulaga fa'atekinolosi o le auala sa'o lea e fa'atautaia ai fa'agasologa ma mata'itu lelei lipoti. E tu'uina atu auaunaga fa'apitoa i tagata fa'atau uma e ala i le siakiina o latou tala'aga fa'afoma'i talu ai ma maua ai le fautuaga sili ia i latou. E le gata i lea, e mafai ai e falemaʻi ona faʻamanatu ia latou tagata faʻatau e uiga i le isi faʻatau. O se faiga faakomepiuta e fesoasoani i taimi uma e siaki ai vaila'au ma mea faigaluega fa'afoma'i ma e faigofie ona iloa oloa o lo'o le maua. Ae sili atu i mea uma, e maua ai se faʻavae e siaki ai lipoti faʻatau e aofia ai le tupe maua. Ole mea lea e mafai ai e le pule ona faʻafaigofie ona suʻesuʻeina faʻamoemoega pisinisi o le fale talavai.

 

 

EHR ma ona tulaga lelei:

 

O le Electronic Health Record (EHR) ose fa'asologa fa'akomepiuta o fa'amaumauga fa'alesoifua maloloina a le tagata ma'i. O se vaega taua ia o le matagaluega o le soifua maloloina. EHR o lo'o i ai fa'amaumauga a le falema'i i le taimi moni o se tagata ma'i e talafeagai i le tausiga a lea tagata e aofia ai o latou tala'aga fa'afoma'i, su'esu'ega, vaila'au, fuafuaga mo togafitiga, allergies (pe a iai), ata o le leitio, fa'ai'uga o su'ega su'esu'e, ma isi. i na'o tagata fa'atagaina, o lea o le fa'amatalaga e 100% malupuipuia i totonu o fa'amaumauga. O nei fa'amatalaga e mafai ai e 'au'aunaga ona faia filifiliga sa'o mo se ma'i. O se tasi o vaega taua o le EHR o le, o lipoti o le soifua maloloina e mafai ona faʻasoa i isi tausi soifua maloloina e pei o falemaʻi, fale suʻesuʻe e aofia ai faʻamatalaga e uiga i lena maʻi faapitoa mai fomaʻi uma. Ina ia leai se tasi o faʻamatalaga falemaʻi o le a leiloa. O le lelei o le EHR o le,

 

  • Tuuina atu faʻamatalaga lata mai e uiga i le gasegase saʻo
  • Fa'agaoioi le avanoa vave o fa'amaumauga e fa'amaopoopo ai le tausiga 
  • Faʻaleleia le saogalemu o faʻamaumauga
  • Avanoa i tagata ma'i ma isi tausi soifua maloloina
  • Fa'aitiitia fa'aletonu fa'afoma'i ma lamatiaga tau soifua maloloina
  • Fa'atonuga talavai
  • Fa'aitiitia le toe faia o su'ega

 

 

PDMP ma ona foliga:

 

O le PDMP ose Polokalama Mata'ituina Fualaau Fa'atonu. Ose faiga fa'akomepiuta fa'amaumauga fa'akomepiuta lea ua fa'atinoina i le tulaga o le setete e siaki ai le talavai o vaila'au i se setete. O le sini a le PDMP o le fesoasoani lea i foma'i, fale talavai, foma'i fa'alesoifua maloloina fa'apea ma ofisa fa'amalosia tulafono i le fa'ailoaina ma le puipuia o le fa'aaogaina o fualaau fa'asaina. E fesoasoani e puipuia ai le fa'aaoga sese ma le fa'aaoga sese o vaila'au fa'atonu e ala i le lagolagoina o le fa'aogaina tatau o vaila'au fa'atonu. Polokalama mata'ituina fualaau fa'asaina o se tasi lea o fa'atinoga sili ona lelei a le setete e fa'aitiitia ai le fa'aogaina tele o vaila'au fa'atonutonu ma puipuia ai tagata mama'i e lamatia.. O le fa'aofiina o le PDMP ua suia ai le auala o le fa'atonuina o amioga i le au tu'uina atu. E fa'aaoga e le au fa'atonu le PDMP i taimi uma latou te saunia ai se talavai e fa'aitiitia ai fa'afitauli o le opioid. O lea e maua ai se manatu e uiga i le tala'aga atoa ole talavai ole vaila'au. E fesoasoani foi i le au faatonu e iloa ai le faalagolago o le tagata ma'i i le opioid.

 

O foliga o le PDMP o,

  • Fa'aoga lautele
  • Pulea lelei
  • Vaitaimi
  • Faigofie ona fa'aoga ma maua

 

 

Tu'ufa'atasiga o le PDMP & EHR i totonu o se fa'atonuga o le pulega o fale talavai

 

Ina ia fa'afaigofie le avanoa o le 'au'aunaga ma fa'aleleia atili le malamalama o le 'au'aunaga i lipoti a le PDMP, e fautuaina i taimi uma le tu'ufa'atasia o le PDMP ma tekinolosi fa'amatalaga tau soifua maloloina. O lea la o le filifiliga sa'o lea e tu'ufa'atasia ai le PDMP ma le EHR fa'atasi ai ma le fa'atonuga o fale talavai.

 

Laasaga mo le tuufaatasia:

 

  1. Tofi se ta'ita'i galuega fa'atasi

 

E masani lava o se mea taua le tofia o se tasi e pulea le poloketi mai le amataga e oo i le faaiuga. O se tagata e iai tomai fa'a ta'ita'i ma tomai fa'apitoa e sili ona fetaui mo lea matafaioi. O le ta'ita'i o le poloketi tu'ufa'atasia o le a avea ma fa'afeso'ota'i muamua mo isi uma e auai i le poloketi.

 

  1. Tuuina atu pepa

 

Ina ia amata le poloketi, e tatau i le taʻitaʻi o le poloketi tuʻufaʻatasia ona tuʻuina atu pepa uma e manaʻomia e ala i le upega tafaʻilagi a le pulega o le soifua maloloina. O pepa e aofia ai le PDMP integration request form ma le end-user license agreement (EULA).

 

  1. Feso'ota'i ma le EHR ma le tu'uina atu o faiga fa'afoega o fale talavai

 

O le taimi lava e tuʻuina atu ai pepa, e mafai e le taʻitaʻi ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻatau polokalame e faʻatalanoaina fuafuaga. Afai ua uma ona fesoʻotaʻi le faiga faʻalesoifua maloloina ma soʻo se PDMP API, ona mafai lea ona faʻatautaia saʻo le faʻagasologa o le tuʻufaʻatasia ma le faʻatau e aunoa ma le faʻalavelave a le tagata e tuʻuina atu faitotoa.

 

  1. Fesili i le lagolago mai le PDMP a le setete

 

I le tulaga pe afai e le ofoina atu e le tagata faʻatau polokalame soʻo se auʻaunaga tuʻufaʻatasia muamua, o le a tuʻuina atu e le faitotoa faitotoa faʻamaumauga API, mea e suʻe ai, ma lagolago faʻapitoa e faʻafaigofie ai le atinaʻe. Afai e le fesoʻotaʻi le faʻamaumauga a le setete ma soʻo se PDMP aggregator, o le faʻaogaina o le faʻagasologa e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma e taugata.

 

  1. Fa'atulaga le PDMP galuega

 

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa o le atinaʻe, e tatau i se tasi ona i ai se manatu manino pe faʻafefea ona galue le faiga. O lea e taua ai le mamanuina o le galuega e tusa ai.

 

  1. Manatunatu i vaega faaopoopo ma au'ili'iliga

 

O nisi setete e faʻatapulaʻaina le faʻaogaina o auʻiliʻiliga ae e oʻo lava i nisi o mea faʻaopoopo e pei o faʻamatalaga mataala mo fomaʻi i amioga faʻaleagaina fualaau faasaina, togi lamatia fuafuaina mai tala faʻasolopito o le soifua maloloina, benchmarking dashboards, etc e mafai ona faʻaogaina.

A faʻapipiʻi le tuʻufaʻatasia ma faʻaopoopoga faʻaopoopoga, o le a faʻatulagaina e le tagata faʻatau faiga le aso faʻapipiʻi.

 

  1. Aoao le aufaigaluega

 

O le laasaga mulimuli o le aʻoaʻoina lea o tagata faʻaoga e faʻaoga tatau. Talu ai o le faiga otometi, o se tasi e faʻaaogaina lenei mea e tatau ona i ai se malamalama manino o le faiga.

 

 

E fa'afefea ona fegalegaleai le PDMP ma isi faiga?

 

  • Ose fa'atonu fa'atonu e ulufale i totonu o le PDMP portal ma fa'aulu i totonu fa'amatalaga a le ma'i ma le igoa o se vaila'au.
  • O le PDMP database e toe fa'afo'i mai ai le tala fa'asolopito o le ma'i.
  • A fa'amaonia, e tu'uina atu le oka fa'atekinolosi i se fale talavai
  • I nisi tulaga, e tatau i se foma'i fa'afoma'i ona fesiligia le PDMP a'o le'i tu'uina atu.
  • A tu'uina atu le vaila'au, e tu'uina atu e le foma'i se fa'afouga i le PDMP database i totonu ole 24 i le 72 itula.
  • Ona faʻaopoopoina lea o lenei faʻamatalaga i le talaʻaga o le maʻi e le PDMP

 

iʻuga

 

O le sini autu a le PDMP o le tauina lea o le faʻamaʻi o le opioid ma faʻasaoina ola. I le taimi lava e tasi, e tuʻuina atu e le EHR le talaʻaga faʻafomaʻi atoa o se maʻi. O le tu'ufa'atasia o nei faiga e lua ma se fa'atonuga o le pulega o fale talavai o le filifiliga sili lea e lagolago ai le faiga o fa'ai'uga i le tausiga o le soifua maloloina o se tagata e ala i le fa'aitiitia o le fa'aogaina o mea fa'atonutonu. Talu ai ona o le faiga otometi atoa, e sili atu le lelei ma e faʻaleleia le tulaga saogalemu. O le oʻo mai o lenei faiga tuʻufaʻatasia e mafai ona siitia ai le tausiga o le soifua maloloina e ala i le faʻaleleia o itu uma o le tausiga o maʻi.