I aso nei, i totonu o lenei blog, atonu tatou te mananaʻo e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i Flutter, o se atinaʻe faʻasolosolo mataʻina.

Aʻo leʻi agai i luma i Flutter, e tatau ona tatou suʻesuʻeina le lelei o atina'e fa'asalalau.

Tulaga lelei o le Atina'eina o Fa'asalalauga Kolosi

I le avea ai o se faʻalapotopotoga faʻapitoa mo le atinaʻeina o telefoni feaveaʻi i Initia, matou te faʻaogaina fausaga atinaʻe faʻasolosolo. O le atina'eina o feso'ota'iga e ofoina atu le lautele o tulaga lelei i fa'alapotopotoga o le atina'eina o talosaga feavea'i.

O nisi nei o latou:

1. Toe fa'aoga ole Fa'aoga Fa'aoga

E tusa ai ma le toe faʻaaogaina o le UI, o nai fuafuaga ma inisinia fai mai e tatau ona tusa ai ma tulafono o le tulaga. Po o le a lava, i le taimi lava e tasi, i le taimi nei o loʻo i ai se faʻapipiʻi "faʻailoga" UI. O lenei UI e tutusa mo laʻasaga uma. O le mea lea, ae faʻaopoopoina o laʻasaga o loʻo faʻaumatia le eseesega i le UX, pei o le UI e aunoa ma se fesoasoani mai se isi.

2. Fa'atasi

I le taimi e te fausia ai se elemene manaia ma fou, e masani lava o le a faʻataʻitaʻiina ma auina atu i le taimi e tasi. E fesoasoani lea i le kulupu fa'alauiloa ma lagolago, ma fa'atonu mea e fa'afaigofie a latou galuega. E mafua lea ona o le a fa'atupula'ia le avanoa e maua ai le talosaga fa'atusa e aunoa ma se fa'atuai i tagata fa'atau.

3. Taamilosaga o le Agai i luma

O le faʻatinoina o soʻo se vaega mo le taimi e tasi o se taamilosaga vave nai lo le faʻatinoina faalua. E talafeagai lea mo le fa'aleleia atoatoa o le taamilosaga o le olaga. O le taamilosaga e amata i le faʻaalia o le mea i le coding, suʻega, pei o le faʻatulagaina.

I le taimi nei, fa'afefea ona tatou agai i luma i Flutter.

E Fa'afefea ona Fesoasoani Flutter mo le Atina'eina o App?

Afai o loʻo e faʻaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o fesoʻotaiga vavave mo le atinaʻeina o talosaga feaveaʻi, i lena taimi, e mafai ona e faʻasoa faʻailoga mo lau faʻamatalaga pisinisi. O lenei, ae mafai foi ona faʻasoa le UI. O le mafuaaga lea e fa'auma ai le ta'amilosaga tiliva e le fausaga ona o lo'o i ai nai filifiliga mo lenei mea.

E aofia ai:

  • Fa'aaogaina o vaega (va'ai fa'apitonu'u) i la'asaga ta'itasi
  • Tu'u fa'atasi UI i luga o fa'avae

E le gata i lea, o loʻo i ai foi ni faʻafefiloi uiga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, vaega o Mea i luga ole iOS ma Cupertino ile Android.

Soso'o ai elite. Faatasi ai ma se vacillate, e mafai ona e talisapaia le maualuga o le 60 FPS. O mea nei mo le ola fa'alavelave fo'i. E le gata i lea, a o faʻaaogaina uma vaega mai le amataga, o le ae mauaina se faʻavae mataʻina UI e faʻavae i luga o faʻalapotopotoga faʻapitoa, e pei lava o le faʻatulagaina o talatuu.

E le gata i lea, o le isi mea fou e uiga i le vacillate o lona faʻaaogaina gagana ufanafana.

Fetu o le Atiina o se App ma Flutter

1. Fa'ailoga o le a itiiti: Afai o oe ose enisinia talosaga e fa'aogaina le tetete, i lena taimi e te le mana'omia le fa'ailogaina o se isi polokalame i so'o se taimi e te faia ai suiga i le talosaga. O le mafuaaga lea e faʻamalosia ai le toe uta vevela. E le gata i lea, o lenei fausaga e faʻaaogaina ai se mea faʻatulagaina gagana polokalame e taʻua o le dart.

Ripple e fa'aituau, e pei lava o le taliaina i le malamalama o le mea moni e i ai i sina tikeri tutusa ma le tali atu i le lotoifale.

2. Cross-platform: Flutter ose fausaga fa'atūlaga fa'alavalava lea e mana'omia ai e le au fa'ailoga tusi talosaga na'o le tasi le taimi. E mafai foi ona e faʻaogaina lena code i vaega eseese foi. E le gata i lea, o lenei fausaga o le faʻatagaina nofo toatasi i le atinaʻe i le Fuchsia faavae o Google.

3. Toe uta vevela: Flutter ei ai se elemene e taʻua o le "vevela toe uta". O lea la, o le alualu i luma o loʻo faia i luga o talosaga e faʻaalia e le au inisinia talosaga i le taimi lava lena. O le mea lea e faafaigofie ai le fuaina o le atinaʻeina o talosaga ma sefe ai le tele o le taimi.

4. Mesini: Ole faiga ole atina'eina ole talosaga e iai ni nai masini fa'aleleia ma masani ona va'aia. O nei gadgets e lelei le faʻatinoina ma faʻaoga atili ai le faʻaoga ma faʻaoga. O gadgets uma e fusia faʻatasi mo faatulagaga taʻitasi, pei o se laasaga.

Tulaga o Flutter

Fausiaina lelei ma aoga telefoni feaveai e taua pea mo le atinaʻeina o pisinisi. I so'o se tulaga, a'o faia ni fa'aoga fa'apitoa e tuto'atasi mo Android ma iOS, o nai fefa'ataua'iga e faia i le va o tupe mama ma le lelei. Ole mafua'aga lea ile mafua'aga na lafo ai e Google le fa'aletonu.

O lenei fausaga na oʻo mai i le faʻaaliga talu ai nei, peitaʻi, ua vave ona lauiloa. Matou te talia o lenei masini atina'e fa'asolosolo o lo'o maua se lumana'i manuia. I le manatuaina o lenei mea, o le taimi nei na faʻaalia ai e Google le gatete 1.7 ma faʻamatalaga faaopoopo. O lenei fesuiaiga e sili atu le malosi pe a faʻatusatusa i le taimi muamua o le ripple 1.5 ma le 1.6.

I le avea ai o se faʻalapotopotoga faʻapitoa mo le atinaʻeina o telefoni feaveaʻi i Dubai, UAE, matou te faʻaogaina foi le Flutter o se tasi o a matou masini atinaʻe faʻasolosolo.