Ua tatou ulufale nei i le vaitaimi lona tolu o le faagasologa - o le taimi faʻapitoa - ma o le a toe suia ai le auala e galulue ai tagata i masini. O lenei ituaiga fou fou e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona galulue faʻatasi ma PC o loʻo faʻaogaina le gagana masani. I le taimi muamua, sa fa'amoemoe tagata fa'atau e fa'ailoga pe fa'atulaga tusitusiga ina ia malamalama ai le auivi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai latou te manaʻomia le faʻatonuina o se suʻesuʻega, latou te manaʻomia le aofia ai o upu mataʻutia. O le fa'aaogaina masani o le gagana e mafai ai e tagata ta'ito'atasi ona fai ni fesili pe talanoa i ni fuaiupu a'o galulue fa'atasi ma auivi, i se auala fa'apenei latou te talanoa ai ma se isi tagata. E le gata i lea, o faʻatulagaga faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaaogaina AI e faʻaleleia atili ai le poto pe a maeʻa sina taimi, naʻo le auala e faia ai e tagata. E ese mai i mea fou ua leva, o nei faiga fou e fa'agasolo ai le atamai e mafai ona talepeina le tele o fa'amaumauga ma fa'atupu ai fefinauaiga mafaufauina ma aafiaga taua.

O fa'ata'ita'iga fa'apitoa e maua ai le avanoa e fo'ia ai fa'afitauli silisili o lo'o feagai ma tagata i aso nei. O lo'o fesoasoani i tagata fa'apitoa i le fa'atalanoaina o fa'alavelave fa'afuase'i soifua manuia i le lalolagi atoa. O lo'o fa'ataga ai tagata su'esu'e e fa'afefiloi su'esu'ega o lo'o iai ma fa'atupuina mea fou na maua. O lo'o fesoasoani i malo ma fa'ameaalofa i le faia o fuafuaga ma tali atu i fa'alavelave. E le gata i lea, o le faʻamalosia o faʻalapotopotoga i toetoe lava o pisinisi uma e sili atu ona mafai ona tautua a latou tagata faʻatau. O le aufaipisinisi atamamai o loʻo maua nei auala e faʻaoga lelei ai lenei avanoa. O loʻo latou faʻapipiʻiina tomai faʻapitoa i a latou lava faʻafouga e tuʻuina atu ai faʻamatalaga fou, aoga, ma faʻamalosi mo a latou tagata faʻatau. O le fa'afouga o le mafaufau o lo'o i ai i se tulaga tutusa e pei o AI ma mea moni na gaosia e le komepiuta ae o se manatu lelei. Mo se fa'ata'ita'iga, o le faamalu o le atamai fa'afouga e aofia ai mea e pei o le fa'afoeina o gagana masani (NLP) ma le fa'ailoaina o lauga. A fa'atasi, o nei fa'alautelega eseese e mafai ona fa'akomepiuta ma fa'agasolo i luma le tele o galuega na faia talu ai nei e tagata ta'ito'atasi, e aofia ai nisi vaega o le tausitusi ma su'ega.

I le fale ma le galuega, o loʻo suʻe e tagata taʻitoʻatasi ni fuafuaga fou e mafai ona fesoasoani ia i latou e pulea a latou faʻamaumauga i luga o le avega. I nisi o taimi, e manaʻomia tele, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tulaga o le tagata tomai faapitoa e feagai ma faigata ona nofouta i tusitusiga a le falemaʻi. O su'esu'ega fa'ale-mafaufau e mafai ona fesoasoani i foma'i e mataala e o'o mai i le taimi nei i su'esu'ega lata mai. E pei lava ona faia e se paaga, e faʻafeiloaʻi a latou suʻesuʻega e uiga i faʻaaliga ma vailaʻau faʻapitoa, ma faʻatagaina ai i latou e faʻaalu atili le malosi i gasegase. I tulaga eseese, o le manaʻoga e sili atu, e pei o le faʻatonuina o se ata tifaga lelei e matamata e faʻalagolago i manaʻoga muamua o le tagata o tausia, fesoasoani i mea o le ala, poʻo le fesoasoani i isi tofiga masani. Ae, i ituaiga e lua o tulaga, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi ni masini e mafai ona fesoasoani ia i latou e faʻamautu i filifiliga sili atu. Latou te manaʻomia ni faʻafouga e iloa ai le mea e taua ma le mea e leai, ma tuʻuina atu ia i latou se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia. I totonu o faʻalapotopotoga, e manaʻomia e tagata faigaluega ni masini e mafai ona fesoasoani ia i latou i le gaosia o ni vaega o le poto, faʻamautu i filifiliga sili atu, ma faʻatupu vave le tomai. O le fa'ata'ita'iga fa'apitoa e fa'atalanoaina lenei fa'afitauli e ala i le su'eina o le tele o fa'amatalaga fa'atulagaina ma le fa'atulagaina ma tu'uina atu fa'amatalaga manino, fa'apitoa e lagolagoina e fa'amaoniga malosi. E le gata i lea, o le auivi o loʻo faʻaauau ona aʻoaʻoina ma faʻaleleia i se taimi umi.

O lona uiga mo pisinisi e; e ui lava o mea fou faʻapitoa e iai le lautele lautele o faʻaoga, Deloitte valoia o le pisinisi pisinisi e masani ona aʻafia i lenei mamanu i le taimi muamua o le a avea ma vaega o oloa ma le 95% o pisinisi tetele faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga o loʻo fuafua e talia nei faʻalauiloa i le 2020. śFaʻatasi ai ma suiga fou e suia ai atinaʻe atamai e aofia ai faletupe, eCommerce, auaunaga faafomaʻi ma aʻoaʻoga, mataala i le tafaoga faamasani i mamanu sili ona lata mai o le a maua ai e oe se malamalama sili atu i lau pisinisi filifilia ma avea ai oe ma se tagata e sili atu ona ogaoga. O le mea e sili ona ofoofogia, o lenei faʻamatalaga e mafai ona tatalaina ai ni auala fou i totonu o lau fanua ma isi. Mafaufau i le tagata o tausia suiga o loʻo tutupu i o tatou tafatafa e taua tele ma atonu e mafai ona aoteleina o le uberization. O le mea moni, Uber ma isi e fiafia i ai-Airbnb ma Alibaba, mo se faʻataʻitaʻiga o fesoʻotaʻiga i feʻau masani i o tatou olaga: manaʻomia se taxi, tusi se tafaoga poʻo le faia o se faʻatau faʻatau. I le taimi nei, ua leva ona tatou vaʻavaʻai i nei fesoʻotaʻiga e pei o tagata, ae faʻavae fou, o loʻo faʻaalia i pulega tau tupe, mo se faʻataʻitaʻiga, faletupe, tele le laupapa ma le puipuiga.

E mafai ona matou fa'aleleia fa'atasiga a tagata fa'atau ma fa'afouga fa'aatamai. O tagata fa'atau o lo'o i ai nei o le a masani ona fa'afeso'ota'i faifaipea, fa'aeteete ma le fa'aeteete, fa'aaloalo i mea e nonofo ai ma fa'atauaina. O le a avea i latou ma auala masani i pisinisi uma, lea o loʻo suia ai uiga o loʻo galulue faʻatasi ai faletupe. E manaʻomia e Faletupe ona suʻesuʻeina auala e vaʻavaʻai ai i faleoloa tetele o faʻamatalaga e suʻe ai faʻamatalaga taua e tausia ai tagata faʻatau, galue ma le ofoofogia o fuafuaga, atiina ae le mafutaga, saili mea o loʻo tupu moni, suʻesuʻe loloto i vaega maketi, maua le faʻatagaga e faʻaalia ai e taua mo olaga o le kalani, fa'ailoga tagata fa'atau e ala i a latou amio, fai le ofo sa'o, toe fa'aola le tagata o tausia le le maluelue, fa'aaoga avanoa pe a tula'i mai. O faʻamatalaga e paʻu, 90% o faʻamatalaga i aso nei na faia i le 2 tausaga talu ai nei ma 10% o faʻamatalaga na faia talu mai le i ai o tagata. Tagata saunia masini e mafaufau pei o tagata; o lo'o matou fa'atonuina komepiuta e va'ai fa'ata'ita'iga e maua ai fa'ai'uga lelei.