Tips for å gjøre arbeid hjemmefra produktivtFjernarbeid er en kultur som innebærer mange utfordringer. Både organisasjonen og de ansatte prøver sitt beste for å følge denne rutinen. Selv om det på mange måter gagner begge parter, er det noe som alltid plager produktiviteten til de ansatte som tappes i disse dager. Men dette er ikke en stor sak lenger. Du kan enkelt sette deg opp for å være produktiv hvis du bryr deg om noen av tipsene som er nevnt nedenfor.

Dykk inn og utforsk de enkle måtene å holde arbeidstiden mer produktiv på veien. La oss takle det med noen enkle tips!

 

  • Start dagen riktig 

Det aller første trinnet for å gjøre hjemmearbeidet ditt effektivt er å forberede deg på en produktiv arbeidsdag. Gå ut av pyjamasen og bytt til arbeidsantrekket. Unngå å våkne opp til morgenmøtet og starte dagen i latmodus, for dette kommer uansett ikke til å fungere. Sett en morgen- og kveldsrutine for å gjøre deg klar for dagen. Våkn alltid opp litt tidlig og gjør deg klar som om du gjør deg klar til å flytte til kontoret. Å kle seg for å gjøre noe er som en biologisk alarm som varsler deg om å holde deg aktiv og få jobben gjort. Så gjør deg selv presentabel for å holde arbeidsflyten som vanlig.  

 

  • Velge en riktig arbeidsplass for hjemmet ditt

Den beste delen av å jobbe hjemmefra er komfortsonen den tilbyr. Møter kan holdes fra din egen seng. Ingen kommer til å vite. Til slutt påvirker det produktiviteten din. Du kan få en fristelse til å sove innimellom. Derfor er det viktig å gi deg selv en plass uten distraksjoner og et miljø som oppmuntrer deg til å jobbe. Det skal forbli atskilt fra ditt personlige rom og være stille. Et dedikert arbeidsområde vil alltid føre til en produktiv dag. Husk alltid at nøkkelen til effektivitet er fokus. Så sett opp en arbeidsplass i et stille hjørne med nok naturlig lys. Plasser et bord og en stol som holder deg i riktig holdning uten ubehag. Oppbevar alt du trenger av materialer som dagbok, penn, bærbar PC alt du trenger for å jobbe. Husk å ha en flaske vann på bordet for å holde deg hydrert.

 

  • Innlemme kvalitetsteknologi

Selv når du ser på youtube-videoer eller scroller gjennom Instagram, er det lastesymbolet som gjør oss mest frustrerte. Hvordan ville det da vært hvis det samme skjer mens vi er i et offisielt møte eller deler noen viktige dokumenter? Å miste internettforbindelsen i mellom og dukke opp varslene om dårlig nettverkstilkobling er ofte ganske irriterende og en produktivitetsdreper også. Ikke la dere gå glipp av viktige diskusjoner eller møter på grunn av det dårlige nettverket. Så det er obligatorisk å ha en sterk nettverksforbindelse hjemme. Riktig internettforbindelse er redningen for enhver ekstern arbeider. En annen viktig faktor er enheten du bruker. Det bør være en oppdatert med nok hastighet og lagringsplass for å holde arbeidet ditt jevnt. Invester alltid pengene dine i en enhet med alle de avanserte funksjonene og som ikke bryter av i mellom.

 

  • Oppretthold en konsistent arbeidsplan

En perfekt balanse mellom jobb og privatliv er en uunngåelig faktor mens du jobber hjemmefra. Ditt personlige liv er like viktig som ditt profesjonelle liv. Hvis du holder fokus helt på arbeidet, kan du miste oversikten over tid. Å være dedikert og ha skarp konsentrasjon er alltid det beste. Men vær oppmerksom på tiden som har gått. Å sitte foran datamaskinen over lengre tid er ikke bra for deg både fysisk og psykisk. For å unngå dette, hold en konsistent arbeidsplan. Kutt av arbeidstiden strengt til 8 timer. Ikke stress deg selv ved å jobbe overtid oftere. Vurder din mentale helse som din første prioritet.

 

  • Spis riktig og sov godt

Sammenlignet med å jobbe fra kontoret er en av de største fordelene med å jobbe hjemmefra muligheten vi får til å få mat og sove i tide. Et morgenrush mens du gjør deg klar til å gå til kontoret vil ofte føre til at vi hopper over frokosten, og vi glemmer til og med å ta med oss ​​måltidene våre også. Noen ganger får vi kanskje ikke tid til å spise lunsj på grunn av den stramme arbeidsplanen vi har. Å reise hjem etter en lang dag vil holde deg stresset og dette peker på mangel på søvn. En av de største fordelene med å jobbe hjemmefra er at du kan følge et sunt kosthold og få nok søvn. Å spise mat til rett tid holder kroppen din sunn. Dette gjør deg mindre sårbar for sykdommer og reduserer sjansen for å ta permisjon på grunn av fysisk sykdom. Dette er en fordel for både den ansatte og organisasjonen.

 

  • Organiser oppgavene dine i en gjøremålsliste eller planlegger

Hold en organisert timeplan som hjelper deg å huske oppgavene og få dem gjort uten å gå glipp av noe. En planlegger er ganske enkelt et ansvarlighetsverktøy som hjelper deg å ha et øye med alle kommende hendelser som møter, frister osv. Siden du ikke er på kontoret, kan tankene dine lett avvike til en slags distraksjoner rundt deg. Derfor er det større sjanse for å glemme noen oppgaver som er tildelt for dagen. Selv om å jobbe hjemmefra er den mest praktiske metoden for hver enkelt av oss, er det visse ulemper med dette. Å ta for mye tid enn nødvendig for noen oppgaver er en av dem. For å bli kvitt denne situasjonen er det beste alternativet å sette opp en gjøremålsliste. Du kan ofte sjekke dem og merke oppgavene som fullførte når de er ferdige. Hold også en tidslinje for hver oppgave og prøv å fullføre dem innenfor den faste tidslinjen. Dette hjelper deg med å fullføre arbeidet innen fristen og å ordne opp i de uferdige oppgavene på slutten av dagen. 

 

  • Oppretthold et regelmessig treningsprogram

Å trene regelmessig vil ikke bare holde kroppen din sunn, men også sinnet ditt aktivt. Å holde seg hjemme og være ledig vil alvorlig påvirke din mentale helse. Du kan utmerke deg i ditt profesjonelle liv bare hvis du har en sunn mental og følelsesmessig tilstand. For å holde sinnet og hjernen skarpe nok til å øke din generelle ytelse, er trening nødvendig. Å engasjere sinnet og kroppen din vil forfriske deg og forbedre ditt fysiske velvære. Husk alltid å ta noen minutter til å trene eller gjøre fysiske aktiviteter som gir deg en følelse av nytelse. Noe du alltid bør huske på er - En produktiv ansatt er eieren av et sunt sinn og en sunn kropp.

 

  • Ikke glem å ta noen pauser

Studier viser at den menneskelige hjernen ikke jobber kontinuerlig over lengre tid. Det kan være hvilken som helst aktivitet, men å gjøre det i ganske lang tid vil ikke hjelpe deg. Du kan miste fokus og det resulterer i en ikke så god utgang. I stedet for å ta en pause mellom oppgavene vil holde deg uthvilt og la hjernen din jobbe mer effektivt. Ta en pause med jevne mellomrom og delta i enhver aktivitet du liker å gjøre. Du kan også gå rundt en stund og komme tilbake til setet ditt. Men noe å merke seg er at du er hjemme. Ingen er der for å overvåke deg. Det er stor sjanse for å ta lange pauser, så vær oppmerksom på tiden du bruker til intervaller. Det skal være en pause, ikke en ferie.

 

  • Sett grunnregler for familiemedlemmer

Siden du er hjemme kan du stadig bli distrahert av familiemedlemmene. Siden praksisen med å jobbe hjemmefra ikke var så populær før, har familiemedlemmene kanskje ikke mye kunnskap om det samme. De kan komme til deg nå og da, og denne handlingen flytter fokuset ditt fra arbeidet til andre aktiviteter. Dette vil gradvis ta en betydelig del av dine produktive timer på lang sikt. Den eneste løsningen for å fikse dette er å gjøre dem oppmerksomme på arbeidstiden din og regelsettet du må følge mens du er på jobb. Be dem om å oppføre seg som om du er på kontoret, ikke hjemme. 

 

  • Kutt ned bruken av sosiale medier

I løpet av disse dagene mens vi alle var isolert hjemme, ble sosiale medier en stor del av livet vårt. Det gir oss underholdning samt ulike informative nyheter til fingerspissene. Men samtidig snapper den tiden vår og sprer oppmerksomheten vår også. Dette har større innvirkning på produktiviteten vår. Anta at vi jobber med noe og plutselig dukket det opp et varsel på mobilskjermen vår. Vår neste handling er åpenbart å åpne den for å lese meldingen. Du kan forestille deg resten! Vi vil miste oversikten over tid og komme inn i sosiale medier. Så mens du jobber hjemmefra, bør du alltid ha kontroll over dette. Du må sette klare grenser for mobilbruk. Ikke la sosiale medieplattformer drepe produktiviteten din.

 

Innpakning,

Å jobbe hjemmefra er en ny kultur for oss. Så organisasjoner er på jakt etter nye metoder for å holde denne praksisen mer effektiv og effektiv. Samtidig er de bekymret for produktiviteten til de ansatte og hvordan det kommer til å påvirke selskapets inntektsgenerering. Selv de ansatte sliter med å være i rute med den nye kulturen. For å gjøre deg mer produktiv og fruktbar, er alt du trenger å gjøre å se på visse faktorer som utnytter situasjonen. Tro aldri at du er hjemme og at ingen er der for å se på deg. Dette i seg selv sprer din energi og ånd mot arbeid. Følg disse tipsene og bli mer produktiv i ditt profesjonelle liv!